Luni - Vineri 08:30-17:00Sambata si Duminica - INCHIS+4 0746 672 215office@optisan.roCerbului nr2Salaj, Zalau

Verificarea vederii copilului

18/09/2015 by optisan
verificarea-vederii-copilului.jpg

Vizitele regulate la oftalmolog sunt la fel de importante ca și vaccinările și vizitele regulate la medicul pediatru. Din păcate, examinarea sumară a oftalmologului la policlinică, grădiniță sau școală nu este întotdeauna în măsură să ofere o imagine completă a stării de sănătate a ochilor copilului. Dacă dvs. nu aveți probleme cu vederea, acest lucru nu garantează că micuțul dvs. va avea o vedere excelentă. Totodată, miopia unuia dintre părinți poate să nu afecteze capacitatea de vedere a copilului. Totuși, este mai indicat să consultați un specialist.

Tehnologiile învechite de apreciere a acuității vizuale folosind tabelul de pe perete sunt în continuare utilizate în spitale, grădinițe și școli. O asemenea testare nu oferă o imagine suficient de completă a stării de sănătate vizuală. Uneori poate trece neobservată o miopie latentă, care trebuie tratată, sau o hipermetropie, care necesită în unele cazuri corecție cu ochelari.

Clinica Optisan oferă un examen diagnostic complex al sistemului vizual, consultația unui medic oftalmolog cu experiență în oftalmologie pediatrică, care poate evalua în mod corespunzător starea micului pacient și, dacă este necesar, poate iniția un tratament eficient, individualizat pentru copilul dumneavoastră. Dispozitivele de diagnosticare computerizate de nouă generație, utilizate pentru examinarea copiilor în Clinica Optisan, asigură o precizie foarte înaltă a datelor obținute.

Trebuie menționat faptul că diagnosticul oftalmologic al copiilor a prezentat întotdeauna o anumită dificultate. Copilul, spre deosebire de un adult, nu îndeplinește întotdeauna cerințele medicului, de multe ori nu-și poate evalua cu exactitate senzațiile și nu dă răspunsuri clare. De aceea, dispozitivele utilizate în diagnosticarea copiilor sunt concepute în așa fel încât rezultatul testării să nu depindă de corectitudinea acțiunilor copilului.

Este important de remarcat că, la Clinica Optisan, metodele de investigare și diagnosticare pentru copii se bazează pe aparatură modernă non-contact. Dacă în timpul examenului medicul identifică anumite probleme de vedere, copilul va primi tratamentele necesare și va fi monitorizat îndeaproape.

Măsurarea refracției în timpul diagnosticării moderne se efectuează cu ajutorul autorefracto/keratometrului. Actualmente există autorefracto/keratometre speciale pentru copii, care nu necesită fixarea exactă a ochilor copilului și chiar urmăresc mișcările ochiului. Aceste dispozitive măsoară atât refracția întregului sistem optic, cât și separat a corneei (una dintre lentilele naturale ale ochiului), ceea ce este foarte important în caz de astigmatism.

Diagnosticarea modernă presupune în mod obligatoriu examinarea fundului de ochi cu pupila dilatată. Pentru dilatarea pupilei se folosesc medicamente de noua generație, spre deosebire de atropină, ele fiind inofensive și ușor de tolerat.

Clinica Optisan oferă un diagnostic precoce al afecțiunilor oculare, asigurând posibilitatea de a începe tratamentul cât mai devreme, atunci când boala nu a avut încă un impact semnificativ asupra funcției ochiului.

Sursa foto: goo.gl/CEM5nS

 

 

Copyright 2019 Optisan.ro