Luni - Joi 09:00 - 16:00 Vineri - 09:00 - 15:00SÂMBĂTĂ ȘI DUMINICĂ - ÎNCHIS+4 0746 672 215office@optisan.roSTR. CERBULUI NR. 2,SĂLAJ, ZALĂU

Strabismul și Ambliopia sunt două afecțiuni diferite

Ambliopia-și-Strabismul-sunt-două-afecțiuni-diferite.jpg

În ultimii ani, ați aflat multe lucruri despre noi! Știți deja că suntem singurii din România și Europa care tratăm cu succes ambliopia (ochiul leneș) și strabismul prin tehnici țintite și personalizate de terapie vizuală. Dacă în majoritatea articolelor v-am dat informații despre ambliopie, azi veți afla lucruri interesante despre strabism. Merită să citiți până la capăt acest text, pentru că veți afla informații utile pentru voi și copiii voștri. Sau dacă nu, le luați măcar ca și cultură medicală! Nu strică niciodată.

Așadar, STRABISMUL!
Este denumirea medicală și diagnosticul pentru o afecțiune vizuală în care cei 2 ochi nu sunt aliniați și nu lucrează în permanență ca o echipă. Cu alte cuvinte, cei doi ochi nu se fixează întotdeauna sau nu se concentrează în același loc sau pe aceeași țintă vizuală simultan (nu există vedere binoculară).
Strabismul provoacă și neplăceri cum ar fi vedere dublă, pierderea vederii la un ochi (ambliopie), pierderea vederii binoculare și a percepției în profunzime, dificultăți de învățare, anxietate, predispunere la accident și multe altele.

Oamenii confundă uneori Strabismul cu Ambliopia și folosesc termenul „Ochi Leneș” în mod interschimbabil pentru cele două afecțiuni diferite.
Câteva motive pentru această confuzie:
(1) unele tipuri de strabism (de exemplu, esotropia sau exotropia constantă) pot provoca ambliopie);
(2) există o lipsă generală de cunoștințe despre diferitele tipuri de deficiențe de vedere binoculară obișnuite;
și
(3) există o istorie populară îndelungată de utilizare greșită a termenului „ochi leneș” pentru a face referire la toate tipurile de deviații ale ochilor (Strabismul). De exemplu, unii oameni vor spune „ochi leneș” în loc să folosească termeni comuni pentru strabism precum „ochi încrucișați”.

Deci, Strabismul și Ambliopia nu sunt unul și același lucru, nici pe departe. Mulți copii și adulți cu „ochi leneș” nu au Strabism, iar alții care au Strabism, nu au Ambliopie (ochi leneș).
V-am oferit câteva informații succinte despre Strabism, care cu siguranță vă vor fi foarte folositoare. Și, pentru că de multe ori gradul strabismului este mic (nu există o încrucișare evidentă a ochilor), evitați complicațiile care își pun amprenta pe vederea binoculară și programați cât mai rapid consultul oftalmologic pentru copilul dumneavoastră!

La Clinica Optisan, Dr. Alexandru Dimitriu promovează prevenția și, implicit, primul consult oftalmologic după vârsta de 6 luni. Și tot la noi găsiți servicii complete, de la invetigații și diagnosticare corectă, la prescripție de ochelari, dacă este cazul, și până la TERAPIE VIZUALĂ eficientă.
Deci, INVESTIGĂM, DIAGNOSTICĂM ȘI TRATĂM!

Distribuie acest articol

Call Now Button