Luni - Vineri 08:30-17:00Sambata si Duminica - INCHIS+4 0746 672 215office@optisan.roCerbului nr2Salaj, Zalau

Ochelarii și lentilele pentru copii

12/12/2015 by optisan
free-exam-1200x630-1024x538.png

Copilul primește mai mult de 90% din informații pe calea vederii. De aceea, dacă vederea este în neregulă, acest lucru poate afecta pe viitor dezvoltarea copilului. În concluzie, este important să mergeți cu copilul la un medic oftalmolog o dată pe an, chiar și în lipsa unor acuze, pentru a depista eventualele afecțiuni încă de la debut.

 

Ochelarii: a purta sau a nu purta?

Cele mai răspândite afecțiuni care necesită purtarea de ochelari din copilărie sunt astigmatismul, miopia, hipermetropia. Purtarea ochelarilor nu poate fi neglijată în nici un caz, deoarece este o parte componentă importantă a tratamentului. Totuși, menționăm că rezultatul tratamentului, și anume o vedere bună a copilului în viitor depinde în mare măsură de alegerea corecției optice în mod corespunzător!

De obicei, în hipermetropie ochelarii sunt prescriși pentru a fi purtați permanent. În copilărie, hipermetropia necorectată din timp contribuie la dezvoltarea ambliopiei (ochi leneș) și a strabismului convergent. Depistarea precoce a hipermetropiei (la 2-3 ani) și tratamentul ei adecvat pot împiedica dezvoltarea acestor afecțiuni.

În ceea ce privește miopia, cei mai mulți copii au nevoie de ochelari pentru distanță, iar unii dintre ei – și pentru citire (atunci când miopia depășește 5-6 dioptrii). Din păcate, datorită asocierii de modificări degenerative în straturile ochiului miop, ochelarii nu pot întotdeauna corecta vederea suficient de mult.

În astigmatism se prescriu ochelari cu lentile cilindrice, care sunt purtați în modul stabilit de doctor (fie permanent, fie doar pentru activitățile la aproape).

Indiferent de diagnostic, la Clinica Optisan medicii au o abordare individualizată față de prescrierea corecției optice și întotdeauna evaluează tolerabilitatea ochelarilor de către pacient.

 

Există o alternativă!

Dacă copilul dumneavoastră refuză categoric să poarte ochelari, la Clinica  Optisan  medicul oftalmolog vă poate oferi o metodă alternativă de corecție – lentilele de contact. Medicul ia întotdeauna în considerare caracteristicile de vârstă, cât și particularitățile psihice ale copilului. Alegerea lentilelor de contact de orice complexitate se efectuează începând de la o vârstă fragedă a copilului. Lentilele de contact sunt o metodă modernă, excelentă de corecție și pot fi prescrise chiar și pacienților foarte tineri.

Însă, pentru a păstra starea de sănătate a ochilor copiilor, este necesar să se respecte câteva reguli, și anume:

  • Lentilele de contact pentru copilul dvs trebuie să fie selectate de un medic în baza rezultatelor testelor de diagnosticare, efectuate cu echipamente moderne;
  • Procurați doar lentile de calitate și doar într-o clinică specializată.
  • Păstrați și întrețineți lentilele de contact în mod corespunzător, nu le purtați mai mult decât perioada de purtare indicată.
  • De asemenea, nu uitați că lentila este un corp străin în ochi, de aceea este necesar să consultați cu regularitate un oftalmolog.

Sursa foto: goo.gl/mVE9FR

Copyright 2019 Optisan.ro