Luni - Vineri 08:30-17:00Sambata si Duminica - INCHIS+4 0746 672 215office@optisan.roCerbului nr2Salaj, Zalau

Diagnosticarea vederii copilului sub 1 an 

18/09/2015 by optisan
Diagnosticarea-vederii-copilului-sub-1-an-1024x683.jpg

Potrivit medicilor oftalmologi, acuitatea vizuală a unui nou-născut este extrem de scăzută (0,005 – 0,015). În primele luni ea crește treptat până la 0.01 la 0.03, la 2 ani se ridică până la 0.2 – 0.3 și doar la 6-7 ani atinge 1,0.

Vizitele regulate la un oftalmolog sunt foarte importante. Prima examinare a copilului ar trebui făcută în maternitate cu scopul identificării bolilor congenitale (cataractă, tumori ale retinei (retinoblastom), glaucom, boli inflamatorii). Este obligatorie examinarea copiilor născuți prematur, pentru a exclude retinopatia de prematuritate și atrofia nervului optic. Primul an de viață al unui copil este perioada de dezvoltare intensă, astfel că vizitele la oftalmolog trebuie să se efectueze la șase luni și la un an.

La Clinica Optisan există un dispozitiv nou, care oferă în timp real:

  • Măsurarea refracției ochiului;
  • Analiza reflexului cornean (simetric sau asimetric);
  • Măsurarea diametrului pupilei la ambii ochi și a distanței dintre pupile;
  • Construirea imaginii de fixare a privirii.
    O caracteristică unică a acestui autorefractometru este capacitatea de a obține măsurători binoculare de refracție precise de la o distanță de 1 metru, fără dilatarea pupilei. Măsurătorile se efectuează concomitent la ambii ochi. Dispozitivul poate fi folosit la copiii de toate vârstele (inclusiv sugari), copiii cu nistagmus și la pacienții necooperanți.

Principiul de măsurare al autorefractometrului este bazat pe fotoskiaskopia dinamică (radiații infraroșii). De menționat că radiația în infraroșu este inofensivă pentru ochii copilului. Ea este, de exemplu, prezentă în lumina zilei și este invizibilă pentru ochii noștri.

În timpul examinării, razele infraroșii sunt proiectate pe retină prin pupilă. În funcție de eroarea de refracție, lumina reflectată produce o imagine luminoasă în interiorul pupilei.

Un examen medical în formă de joc!

Diagnosticul la copii, și în special la copiii mici, a fost întotdeauna mai dificil. Spre deosebire de un adult, un copil mic nu poate îndeplini toate cerințele medicului, învârte capul, rareori stă liniștit pe loc, nu poate concentra privirea un timp îndelungat.

Toate măsurătorile realizate cu autorefractometrul de generație nouă sunt efectuate într-un mod interactiv de joacă: camera produce un sunet special, atrăgând astfel atenția copilului, iar ecranul afișează o față zâmbitoare. Determinarea refracției durează doar câteva secunde, este non-contact, astfel încât copilul nu obosește și nu simte disconfort.

Sursa foto: goo.gl/pYQhMS

 

Copyright 2019 Optisan.ro