Luni - Joi 09:00 - 16:00 Vineri - 09:00 - 15:00SÂMBĂTĂ ȘI DUMINICĂ - ÎNCHIS+4 0746 672 215office@optisan.roSTR. CERBULUI NR. 2,SĂLAJ, ZALĂU

Ce este Ambliopia și cât de răspândită este ea – Video 1

Ambliopia-1-1024x576.jpg

Ambliopia sau ochiul leneș este o afecţiune prezentă la aproximativ 3-5% dintre pacienți. Procentul de diagnosticare depinde mult de factori socio-economici, în zonele urbane afecțiunea fiind mai frecvent diagnosticată decât în cele rurale sau cu nivel scăzut de trai, datorită accesului pacienților la medicul oftalmolog. Afecțiunea este caracterizată de o performanţă slabă a unuia dintre ochi sau, uneori a ambilor ochi. Deși ochiul este perfect normal din punct de vedere anatomic, imaginea care se formează în creier nu este cea corectă.

Acest lucru va avea răsunet asupra dezvoltării armonioase a copilului dumneavoastră, deoarece văzul este simțul cu ajutorul căruia copilul ia cel mai frecvent contact cu mediul înconjurător, învață, se dezvoltă și se orientează în spațiu. Despre ce este ambliopia sau ochiul leneș, cât de răspândită este afecțiunea, ne explică Dr. Alexandru Dimitriu.

Distribuie acest articol

Call Now Button