Luni - Joi 09:00 - 16:00 Vineri - 09:00 - 15:00SÂMBĂTĂ ȘI DUMINICĂ - ÎNCHIS+4 0746 672 215office@optisan.roSTR. CERBULUI NR. 2,SĂLAJ, ZALĂU

Programul de recuperare a vederii ochiului leneș (ambliopie) prin terapie vizuala

Recuperarea rămâne stabilă pe viață!

Care sunt rezultatele terapiei vizuale?

Pacienții obțin o îmbunătăţire a acuităţii vizuale de minimum 30%. Vederea rămâne stabilă pe tot parcursul vieții (cu condiția respectării recomandărilor medicului oftalmolog). De asemenea, crește semnificativ sensibilitatea la contrast şi se îmbunătăţeşte vederea binoculară.

Peste 98% dintre pacienții noștri și-au recuperat vederea ochiului leneș cu ajutorul protocoalelor personalizate de terapie vizuală oferite în clinica noastră.

La 90% dintre pacienți s-au înregistrat creșteri semnificative ale acuității vizuale, recuperându-și astfel vederea binoculară.

Pentru cine este recomandată terapia vizuală?

Terapia vizuală se recomandă persoanelor diagnosticate cu ambliopie (ochi leneș), strabisme cu grad mic (10-15%), strabisme cu grad mare (terapie combinată pre și post-operator). Protocoalele de terapie se recomandă tuturor pacienților, indiferent de vârstă, eficiența fiind foarte mare la persoanele tinere și maximă la copii.

Cum decurge o sesiune de terapie vizuală?

După stabilirea protocolului de terapie vizuală, ședințele de terapie vor fi efectuate atât în clinică sub directa coordonare a terapeutului, cât și la domiciliu unde, după ce pacientul se va loga la aplicația de terapie vizuală pe PC sau laptop, va urma sesiunile de terapie vizuală conform protocolului stabilit de specialist.

Programul de terapie la domiciliu constă într-o serie de jocuri video concepute să îmbunătățească vederea. Inițial, țintele vor putea fi văzute ușor, pentru ca odată cu progresele înregistrate, acestea să devină din ce în ce mai mici.

Scopul este de a îmbunătăți acuitatea vizuală a ochiului leneș, dar și percepția și procesarea informației vizuale la nivel cerebral, ceea ce va determina îmbunătățirea coordonării mână-ochi, aprecierea distanțelor în spațiu, sensibilitatea la contrast, iar cei doi ochi vor învăța să lucreze în echipă.

În cât timp se observă primele rezultate ale terapiei vizuale?

Primele rezultate ale terapiei vizuale apar chiar după prima săptămână de tratament la clinică, unde se obțin creșteri ale acuității vizuale a pacienților de la 5% la 20% (în funcție de gradul ambliopiei și alte astecte legate de pacient).

Specialistul monitorizează apoi de la distanță evoluția recuperării prin terapia vizuală la domiciliu și adaptează parametrii din program în funcție de performanțe. Astfel, se creează o legătură foarte strânsă între pacient, terapeut și medic.

Ce trebuie să facă pacientul pentru a beneficia de terapie vizuală?

Puteți lua legătura cu noi pe mail office@optisan.ro sau contactându-ne la numărul de telefon: 0746.672.215.

Împreună cu specialiștii Clinicii Optisan veți stabili o programare pentru consultație și pentru investigațiile inițiale.


Contacteaza-ne!

Te asteptam sa vizitezi clinica noastra sau sa ne contactezi prin telefon sau email. Vom fi mereu gata sa te ajutam.


Adresa

Cerbului nr2
Zalau, Salaj, Romania


Suna-ne

+4 0746 672 215
+4 0360 086 888


Scrie-ne

office@optisan.ro